Drupal redacteurs handleiding - Drupal 7

 

Pagina's aanmaken

Na het inloggen staat er links een link "Inhoud toevoegen". Als daaronder voor de optie pagina(Basic page) wordt gekozen kan een nieuwe pagina worden aangemaakt.

Om de nieuwe pagina in het menu op te nemen  kunt u naast "Menu-instellingen" een vinkje zetten voor "Voer een menulink in".

In het kader dat verschijnt kan bij "Bovenliggend onderdeel" worden aangegeven hoe de pagina in het menu moet worden weergegeven.

 

  • Kies voor een hoofdpagina "<Hoofdmenu>"
  • Kies voor een pagina die onder "Item 1" moet komen de optie "-- Item 1"

 

Pagina's bewerken

Na het inloggen staat er boven elke pagina een “Bewerken” knop.

Om een overzicht te krijgen van alle aanwezige pagina's klikt u boven in het scherm op "Inhoud".

 

Link invoegen naar interne Drupal pagina

In de balk direct boven in het "Berichttekst" vak staat een icoon voor het toevoegen van een link naar een interne Drupal pagina.()

Het pop-up venster dat verschijnt geeft de mogelijkheid om op trefwoord te zoeken binnen de titels van reeds beschikbare Drupal pagina's.

Link invoegen naar externe pagina

In de balk direct boven in het "Berichttekst" vak staat een icoon voor het toevoegen van een link naar externe pagina.() In het pop-up venster dat verschijnt kunnen de eigenschappen van de temaken link worden ingevoerd.

 

Afbeelding invoegen

In de balk direct boven in het "Berichttekst: " vak staat een icoon voor het toevoegen van een afbeelding.()

 

Het kleine pop-up venster dat verschijnt geeft de mogelijkheid om het adres van een afbeelding in te voeren achter "Bestand/URL". In de meeste gevallen is het makkelijker om een afbeelding uit te kiezen via het bladeren icoon ().

 

Om een nieuwe afbeelding toe te voegen kan de "Uploaden" link boven in dit venster worden gebruikt.

Nadat een afbeelding is ge-upload, of gekozen uit de bestaande afbeeldingen, kan deze worden gebruikt middels de link "Bestand toevoegen".

Het blader venster sluit nu, en u ziet dat het veld "Bestand/URL" is gevuld. De overige velden in dit venster zijn optioneel.

Om ruimte om de afbeelding vrij te houden kan er bij de velden “Verticale ruimte” en “Horizontale ruimte” een waarde in pixels worden opgegeven.

 

Gebruik de knop "Invoegen" onderaan dit venster om de afbeelding daadwerkelijk in de berichttekst op te nemen.

 

Om meerdere afbeeldingen naast elkaar weer tegeven kunt u o.a. gebruik maken van de functie om links uit te lijnen, 4e knopje in de balk.

Menu's

Vanuit het menu item "Menu beheren heeft u toegang tot de aan de bezoeker getoonde menu items.

Op deze pagina kunt u eenvoudig de volgorde van de items aanpassen en is het ook mogelijk om items tijdelijk uit te schakelen.

Hoewel het ook mogelijk is om op deze pagina een nieuw menu item aan te maken gaat dit gemakkelijker bij het aanmaken van een pagina in het  "Menu-instellingen" blok.