Drupal redacteurs handleiding - Drupal 6

Pagina's aanmaken

Na het inloggen staat er links een link "Inhoud aanmaken". Als daaronder voor de optie pagina wordt gekozen kan een nieuwe pagina worden aangemaakt.

Bij het aanmaken van een pagina moet het blok "Menu-instellingen" worden uitgeklapt door er op te klikken. In het kader dat verschijnt kan bij "Bovenliggend onderdeel" worden aangegeven hoe de pagina in het menu moet worden weergegeven.

 

  • Kies voor een hoofdpagina "<Primaire links>"
  • Kies voor een pagina die onder "Item 1" moet komen de optie "-- Item 1"

 

Pagina's bewerken

Na het inloggen staat er boven elke pagina een “Bewerken” knop.

Om een overzicht te krijgen van alle aanwezige pagina's opent u het vanuit het menu Beheren → Inhoudelijk beheer → Inhoud.

 

Link invoegen naar interne Drupal pagina

In de balk direct boven in het "Berichttekst: " vak staat een icoon voor het toevoegen van een link naar een interne Drupal pagina.()

Het pop-up venster dat verschijnt geeft de mogelijkheid om te kiezen uit de reeds beschikbare Drupal pagina's.

Link invoegen naar externe pagina

In de balk direct boven in het "Berichttekst: " vak staat een icoon voor het toevoegen van een link naar externe pagina.() In het pop-up venster dat verschijnt kunnen de eigenschappen van de temaken link worden ingevoerd.

 

Afbeelding invoegen

In de balk direct boven in het "Berichttekst: " vak staat een icoon voor het toevoegen van een afbeelding.()

 

Het kleine pop-up venster dat verschijnt geeft de mogelijkheid om het adres van een afbeelding in te voeren achter "Bestand/URL". In de meeste gevallen is het makkelijker om een afbeelding uit te kiezen via het bladeren icoon ().

 

Om een nieuwe afbeelding toe te voegen kan de "Upload" link boven in dit venster worden gebruikt.

Nadat een afbeelding is ge-upload, of gekozen uit de bestaande afbeeldingen, kan deze worden gebruikt middels de link "Send to tinymce".

Het blader venster sluit nu, en u ziet dat het veld "Bestand/URL" is gevuld. De overige velden in dit venster zijn optioneel.

Om ruimte om de afbeelding vrij te houden kan er bij de velden “Verticale ruimte” en “Horizontale ruimte” een waarde in pixels worden opgegeven.

 

Gebruik de knop "Invoegen" onderaan dit venster om de afbeelding daadwerkelijk in de berichttekst op te nemen.

 

Om meerdere afbeeldingen naast elkaar weer tegeven kunt u o.a. gebruik maken van de functie om links uit te lijnen, 4e knopje in de balk.

 

Youtube-video invoegen

In de balk direct boven in het "Berichttekst: " vak staat een icoon voor het toevoegen van een afbeelding.().

Het pop-up venster dat verschijnt geeft de mogelijkheid om het adres van een afbeelding in te voeren in het invoerveld. Door op insert te klikken komt het adres met een extra markering in de berichttekst te staan en sluit het pop-up venster.

 

Menu's

Vanuit het menu Beheren → Site-constructie → Menu's → Primaire links heeft u toegang tot de aan de bezoeker getoonde menu items.

Op deze pagina kunt u eenvoudig de volgorde van de items aanpassen en is het ook mogelijk om items tijdelijk uit te schakelen.

Hoewel het ook mogelijk is om op deze pagina een nieuw menu item aan te maken gaat dit gemakkelijker bij het aanmaken van een pagina in het uitklapbare "Menu-instellingen" blok.